Филипче: 24 нови случаи , вкупно 201 заболени од коронавирус (ВИДЕО)

Филипче: 24 нови случаи , вкупно 201 заболени од коронавирус (ВИДЕО)

Попладнево министерот за здравство Венко Филипче со најнови информации поврзани со заразата од коронавирус во земјава.  Филипче рече дека според предвидувањата се подготвува детална анализа во врска со бројот на заболени и очекувањата во временски интервал што би можело да се очекува. Начално , сегашните анализи се дека останува на сегашната бројка на алгоритамот.  kanal5.com.mk