Млад играч и тренер ја изгуби борбата со коронавирусот во Шпанија

Франсиско Гарсија, 21 годишниот играч и тренер на шпанскиот фудбалски клуб Атлетико Портада Алта почина после борбата со коронавирусот порачаа од клубот од Малага.

Гарсија така стана најмладата жртва на коронавирусот во Малага. Коронавирусот бил само дополнителна причина затоа што тој боледувал од воспаление на плуќата и леукемија.

Шпанските власти објавија дека тој ќе победел во битката со коронавирусот доколку не била леукемијата. Последните четири сезони тој играше во Атлетико, а ги тренираше децата во фудбалската академија на овој клуб.
sportski.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.