Home Македонија

Category: Македонија

Post
Филипче: Во моментов 12 заболени од корона вирус, се тестираат уште 9 лица

Филипче: Во моментов 12 заболени од корона вирус, се тестираат уште 9 лица

„Во овој момент ги очекуваме од Дебар да пристигнат новодијагностицираните четворица пациенти. На Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби се уште се досега 9-те, односно 8 практично, заради тоа што прво заболената пациентка во понеделник ќе биде испишана и пуштена на домашно лекување. Од тие осум пациенти, дополнително се влоши состојбата на првата пациентка...

Post
Полицијата со засилени контроли за спроведувањето на мерките против коронавирусот

Полицијата со засилени контроли за спроведувањето на мерките против коронавирусот

Министерството за внатрешни работи (МВР) денеска соопшти дека формира Кординативно тело за спроведување на мерките поврзани со состојбата со Ковид 19. МВР ги презема сите мерки и активности со цел заштита на граѓаните, а за сите преземени мерки ќе ја информира јавноста преку Одделот за односи со јавност, во координација со другите институции. Како што...

Post
МНР формира координативно тело за помош на државјани кои се заглавени на граници и аеродроми во други држави

МНР формира координативно тело за помош на државјани кои се заглавени на граници и аеродроми во други држави

Министерството за надворешни работи формира координативно тело за помош и поддршка на македонските државјани кои се наоѓаат затекнати на граничните премини на други држави и аеродроми, поради новонастанатата ситуација поврзана со коронавирусот. Сите македонски граѓани во вакви ситуации информациите да ги доставуваат преку следните канали на комуникација: +389 75 273 732 (редовна линија, Viber и...

  • 1
  • 3
  • 4