МНР формира координативно тело за помош на државјани кои се заглавени на граници и аеродроми во други држави

МНР формира координативно тело за помош на државјани кои се заглавени на граници и аеродроми во други држави

Министерството за надворешни работи формира координативно тело за помош и поддршка на македонските државјани кои се наоѓаат затекнати на граничните премини на други држави и аеродроми, поради новонастанатата ситуација поврзана со коронавирусот. Сите македонски граѓани во вакви ситуации информациите да ги доставуваат преку следните канали на комуникација: +389 75 273 732 (редовна линија, Viber и WhatsApp) +389 75 446 647 (редовна линија) +389 70 282 078 (редовна линија, Viber и WhatsApp) Електронска пошта: globalsos@mfa.gov.mk Уште еднаш, МНР апелира, врз основа на официјалните мерки и препораки, сите државјани кои живеат или престојуваат во земјите со висок и среден ризик да го одложат...